به گزارش قدس آنلاین، کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در مصاحبه با روزنامه پارلمان (نشریه رسمی شورای فدراسیون روسیه) در خصوص روابط ایران و روسیه و همکاریهای همه جانبه دو کشور به گفتگو پرداخت.
وی در خصوص سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان به مسکو گفت: انشاالله ایشان در ماه مارس سفری را به مسکو خواهند داشت.
جلالی درباره سفر رییس دومای روسیه به ایران و روابط بین پارلمانی ایران و روسیه گفت: روابط پارلمانی بین دو کشور از امتیاز ویژهای برخوردار است و در چند سطح این روابط در حال انجام است. اول، ارتباطات ویژه رییس دومای روسیه و رییس شورای اسلامی ایران است. آقای ولودین، رییس دومای روسیه به محض انتخاب آقای رییسی در مراسم تحلیف ایشان شرکت کردند. پس از آن آقای قالیباف سفری را به مسکو داشتند و پس از آن هم در ژانویه امسال آقای ولودین سفری به تهران داشتند.
وی ادامه داد: سطح دوم روابط، کمیسیونهای مشترک عالی دو کشور است. خب این کمیسیون به ابتکار روسای پارلمان دو کشور چند سالی است که تشکیل شده است.
جلالی افزود: سوم، ارتباط گروههای دوستی پارلمان دو کشور است که در خصوص این هم گروه های دوستی رفت و آمد دارند و جناب آقای دکتر رضایی سفری را به مسکو داشتند. سطح چهارم ارتباط بین کمیسیونهای پارلمان دو کشور است که خب ارتباط بسیار خوبی وجود دارد و همینطور روابط خوبی که ما با کمسیون سیاست خارجی شورای روسیه داریم. همینطور برخی از رفت و آمدهای مقامهای کمیسیونی دو کشور که داشتند. روابط پارلمانی ما بسیار خوب است. با معاونین هم همینطور ارتباط برقرار است.
سفیر ایران در روسیه در خصوص روابط تجاری تهران و مسکو گفت: خیلیها در ایران آماده ارسال کالا به روسیه هستند اما با کمبود لجستیک مواجه هستند. همین کمبود وسایل برای حمل و نقل موجب شده تا قیمتها هم افزایش پیدا کند، اما یک نکته مهمی در آینده روابط تجاری دو کشور است. آن هم مسئله شناخت دو کشور و مردم دو کشور از ظرفیتهای ایران و روسیه است.
وی افزود: در این حوزه به دلیل اینکه دو ملت از هم دور نگه داشته شدیم نیازمند شناخته شدن ظرفیتها هستیم. البته دشمنان ماهم میخواهند روابط تجاری ما شکل نگیرد و باید مراقبت کنیم. مثلا آمریکا در سال 2016 سندی را برای مقابله با روابط ایران و روسیه امضا کرد.
جلالی ادامه داد: جریان رسانهای غرب باعث اشاعه جریانهایی به همین منظور شده است. گاهی اوقات میبینیم که یک خبر حاشیهای چقدر در روابط دو کشور تاثیر میگذارد. ما نیازمند این هستیم که همکاری رسانهای هم داشته باشیم. همانطور که غرب بنگاه خبرپراکنی دارد و یک خبر جعلی را منتشر میکنند. شما میدانید که یک دیکتاتوری رسانهای در جهان ایجاد شده است.
سفیر کشورمان تصریح کرد: در کل آینده روابط تجاری دو کشور بشیار روشن است و در حال فراهم سازی زیرساختها هستیم.
وی در خصوص صادرات اتومبیل به روسیه گفت: ما 22 همکاری در زمینه خودرو داریم که شدت گرفته است. این گفتگوها در دو عرصه است. یکی مربوط به همکاری قطعه سازی است. در این خصوص نمایشگاه اتومبیلی که در مسکو برگزار شد، نزدیک به پنجاه شرکت قطعه ساز ایرانی در آن شرکت کردند. فکر میکنم که این اولین حضور قطعه سازان ایرانی در خارج از کشور بود.
سفیر کشورمان ادامه داد: نکته جالب نمایشگاه این بود که طرف روس هم از توانمندی قطعههای خودرویی ایران با خبر شدند. در حوزه قطعه سازی داریم همکاری خودمان را گسترش میدهیم.
وی افزود: بخش دوم در مورد همکاری خودرویی است. شرکتهای سایپا و ایرانخودرو گفتگوهایی را در این زمینه با طرف روسی داشتند. ایده دیگری هم بین دو کشور وجود دارد و آن تولید مشترک خودرو است. ظرفیتهای ما میتواند مکمل هم باشد. این هم یکی از ایدههایی است که در حال پیگیری هستیم.
جلالی درباره روابط گردشگری دو کشور و شرایط ایران برای سفر گردشگران روسی گفت: مسیر ایران برای روس ها باز است و نیازمند این است که روسها ظرفیت توریستی ایران را به خوبی بشناسند.
وی افزود: ما همین الان با وجود سرمای مسکو که در آن هستیم، در سواحل خلیج فارس ایران مردم در آنجا در یک هوای لطیف بهاری هستند و حتی میتوانند شنا کنند. ایران هم از لحاظ آب و هوایی متنوع است و از لحاظ آثار تاریخی بسیار دیدنی است.
سفیر ایران در مسکو تاکید کرد: از طرف دیگر امنیت در ایران بسیار بالا است و میتواند فضایی را ایجاد کند که گردشگران از آنچه که در ایران وجود دارد بهره مند شوند.
وی افزود: آنهایی که به تاریخ علاقه مند هستند میتوانند آثار تاریخی را ببینند. آنهایی که به طبیعت علاقه دارند طبیعت ایران بسیار دیدنی است. ما کویرهای بسیار زیبایی داریم. همچنین منابع طبیعی خوب و مناطق حفاظت شدهای داریم که نوادری از گونههای جانوری و طبیعی در آنها وجود دارد.
جلالی توضیح داد: بحث اول شناخت است که بسیار مهم است. بحث دوم تسهیل در روادید است. خوشبختانه لغو روادید گردشگری دو کشور از اول ژانویه سال جاری شکل خوبی به خودش گرفته است. ما باید این بنگاههای گردشگری دو کشور را تقویت کنیم تا جذب توریست انجام شود. البته ما بالاتر نگاه میکنیم و خواهان لغو کلی روادید بین دو کشور هستیم.
نظر شما